Hopp til innholdet

Barcelona vs Real Madrid – La Liga oddstips

  • av

Det er klart for sesongens første El Clasico når storhetene Barcelona og Real Madrid møtes på Nou Camp i Barcelona i kveld klokken 20.00. Denne kampen skulle vært spilt 26. oktober, men på grunn av den politiske situasjonen og uklarheter rundt sikkerheten ble den utsatt på ubestemt tid. De to lagene er kommet godt i gang med sesongen i La Liga og ligger på toppen av tabellen selv med en kamp mindre spilt. Barcelona leder på målforskjellen og at de scorer flere mål taler til hjemmelagets fordel i denne kampen. 

Hjemmelaget Barcelona

Ernesto Valverdes mannskap står med 35 poeng etter 16 spilte kamper. Poengene er kommet etter 11 seire og 2 uavgjort. 3 kamper er endt med tap hittil denne sesongen. I de fem siste kampene inkludert Champions League er det blitt 4 seire og 1 en uavgjort på katalanerne. I helgens serierunde ble det 2-2 mot Martin Ødegaards Real Sociedad. Barcelona har hatt et godt tak på Real Madrid i de siste utgavene av El Clasico, hvor de har vunnet tre av de fire møtene. Laget har spillere på topp som lager mål, og anført av Messi, Suarez og Griezmann skal det godt gjøres å hindre at Barcelona scorer.

Bortelaget Real Madrid

Real Madrid hadde en meget skuffende 2018/2019-sesong både i La Liga og Champions League. Etter en litt famlende seriestart ser det ut til at ting fungerer for Zinedine Zidanes menn. 10 seire, 5 uavgjort og ett tap har gitt 35 poeng etter 16 spilte kamper. Hovedstadslaget har dermed like mange poeng som Barcelona, mens er nummer to på tabellen på grunn av målforskjellen. De slipper inn færre mål enn Barcelona, men samtidig scorer de mindre. Med 12 mål er Benzema toppscorer i serien sammen med Messi, men bak ham er det langt ned til Sergio Ramos med tre seriemål. Det betyr at Real Madrid er avhengige av at Benzema er i scoringsform. Los Blancos har tre seire og to uavgjort i alle turneringer de fem siste kampene. I den siste serierunden ble det 1-1 borte mot Valencia.

Slik tenker vi

El Clasico er ofte jevne kamper, men det at Barcelona har hele tre spillere blant de ti første på toppscorerlisten taler til katalanernes fordel. Real Madrid blir litt for avhengige av en mann i Benzema, selv om nyinnkjøpte Eden Hazard ser ut til å være i gang igjen. At Barcelona også spiller hjemme på Nou Camp taler til deres fordel i denne kampen. Derfor spiller vi på Barcelona-seier mot Real Madrid til 1,78 i odds hos LeoVegas.

Vårt oddstips: Barcelona vinner den første utgaven av El Clasico denne sesongen til 1,78 i odds hos LeoVegas

Team Norskeoddstips