Hopp til innholdet

Live betting på nettet

Innenfor sportsbetting er det to typer odds man kan spille på. Det ene er såkalte vanlige odds mens den andre typen er liveodds. Det er ikke noen forskjell på oddsen i seg selv, men forskjellen ligger i når man spiller. Odds er spill før en idrettsbegivenhet starter. Det vil si at man har en frist som man må forholde seg til. Rekker man ikke den får man ikke spilt eller man må velge spill på liveodds i stedet.

Live betting tar pulsen på idretten

Om man ikke får spilt på odds er det altså live betting på den samme sportsbegivenheten som gjelder. Spill til liveodds er altså oddsspill mens en idrettsbegivenhet pågår. Det kan være et alternativ til vanlig odds eller man kan ha det som et supplement. Det er ingen tvil om at det øker spenningen ekstra om man også plasserer et livebet eller to på sporten man ser på. Med live betting tar man virkelig pulsen på det som skjer på idrettsarenaen. Det fine med livebetting er at man kan se tingene litt an før man spiller på liveodds, men man kan ikke vente for lenge. Inntreffer en hendelse er det for sent og da blir det på samme måte som om man ikke rakk spillefristen.

Derfor må det spilles mens det er mulig også innen live betting. Har det første målet kommet i en fotballkamp er det for sent å spille på hvilket lag som scorer først og eventuelt når det scores og av hvem. Så selv om man kan se ting litt an gjelder det å spille før det er for sent, men gjør man det er det ekstra spennende å følge med på sportsbegivenheten enten man bare har spilt på liveodds eller kombinerer dette med et ordinært oddsspill også. 

Live betting på nettet

Live betting kan gi gode oddsbetingelser

Siden liveodds baserer seg på det som skjer på idrettsarenaen endrer de seg i løpet av en sportsbegivenhet. Det betyr at samme spill til liveodds kan gi mye bedre oddsbetingelser enn spill til vanlige odds, om det som skjer på idrettsfronten utvikler seg annerledes enn antatt på forhånd. På samme vis vil det gjerne bli dårligere oddsbetingelser om det utvikler seg som forventet. Om man før en fotballkamp kunne spille til 1.25 på hjemmeseier og 2.75 på uavgjort, vil liveoddsen endres drastisk om kampen ikke utvikler seg som forventet.

Står det fremdeles 0-0 i det 88. minuttet så kan man neppe spille på uavgjort til høyere odds enn 1.03, mens hjemmeseier kanskje har liveodds på 14.00. Tar man sjansen på et livespill og hjemmelaget scorer og vinner 1-0 gir det stor avkastning. Live betting kan også brukes til å redusere tap ved å spille mot seg selv. Hadde man spilt på hjemmeseier før kampen startet, og det et stykke ut i den andreomgangen ser ut til at det blir borteseier, kan et livebet på borteseier gjøre at man reduserer noe av det tapet som det første oddsspillet gir.