Hopp til innholdet

Norsk betting – Vintersport og fotball

I Norge er det som kjent bare Norsk Rikstoto og Norsk Tipping som kan tilby oddsspill overfor norske spillere. Imidlertid vet alle at sportsbetting ikke er begrenset til disse to aktørene siden utenlandske bettingselskaper kan tilby spill på sport til nordmenn fra baser utenfor Norges grenser. Hos disse bettingselskapene er også spillmulighetene flere enn hva de to norske aktørene tilbyr, og dermed spiller nordmenn mye hos disse selskapene.

Fotball er den største sporten blant norske oddsspillere

Selv om nordmenn som spiller på odds kanskje foretrekker idrett som ikke er like stor i andre land og verdensdeler, så skiller de seg ikke ut fra spillere fra andre land når det kommer til den mest populære sporten innenfor sportsbetting. Også hos norske spillere er det fotball betting det spilles mest på. Både i Norge og på verdensbasis er dette den klart største sporten innenfor betting. Så vil det naturlig nok være andre ligaer som nordmenn spiller på enn hva spillere fra andre land gjør. Den norske fotballen er naturlig nok mer populær blant norske oddsspillere enn hva den er hos spillere i andre europeiske land. Eliteserien og OBOS-ligaen samt den norske Toppserien for damer er nok oftere på oddskupongen hos nordmenn enn hva som er tilfellet hos tyske eller engelske oddsspillere.

På samme måte vil det være for de fleste nasjonale ligaer rundt omkring. Det er gjerne slik at det nasjonale er det som lokker mest når man skal spille odds. Ikke så rart siden det er det som ligger nærmest for mange og at mange er involvert i norsk fotball enten som trener, forelder eller tilskuer. Innenfor fotball er det nok Premier League som er nesten like populært som den norske fotballen, i tillegg til de store mesterskapene som EM og VM samt turneringene Europa League og Champions League. I tillegg spilles det nok litt ekstra på utenlandske fotballklubber som har nordmenn på laget.

Vintersport er norsk betting

I tillegg til fotballen er jo nordmenn glade i å spille odds på vinteridrettene. Dette er jo på mange måter nasjonalidrettene og hvor de norske utøverne tidvis dominerer og markerer seg. Derfor spilles det mye på vintersport når det er sesong for det. Kanskje ekstra mye når det er store mesterskap på gang, men det behøver ikke være OL eller VM for at norske oddsspillere skal plassere noen veddemål på vintersport. Verdenscup eller nasjonalt mesterskap holder i lange baner for den som spiller på odds innenfor vintersport. Med mange gode utøvere innenfor langrenn, hopp, kombinert, alpint, skøyter og skiskyting er det alltid noe å spille odds på med nordmenn i hovedrollene.

Norsk betting - Vintersport og fotball

Dette gir muligheter for å spille på hvem som vinner en konkurranse eller hvem som vil gjøre det best av to utvalgte utøvere i en idrettskonkurranse. Også innenfor vintersport er odds og betting mulighetene mange selv om de selvsagt ikke er like mange som i fotball. For øvrig spiller nordmenn også på mange andre idretter basert på interesse og norske utøvere.