Hopp til innholdet

Cashback – få tilbake noen av gevinstene dine

Når du spiller odds hos bookmakerne er det flere måter du kan finansiere bettingen på. Det mest opplagte er selvsagt at du bruker av dine egne penger til det. Den andre er at du gjør det med innskuddsfrie eller innskuddsbaserte sportsbonuser som du kan hente hos bettingselskapene. Spillselskapene har mange bonustyper, og du er sikkert godt kjent med både gratisspill, gratispenger, risikofrie spill samt pengebonuser. En bonustype som det blir bare mer og mer av hos bookmakerne er det som kalles for cashback. 

Dette er cashback

En cashback-bonus er en bonus du kan hente hos bettingselskapene dersom du har fått et nettotap på oddsspillingen din. Dette kan være for et nærmere spesifisert tidsvindu som en uke eller en måned, men det kan også gjelde til enhver tid.

Noen bookmakere har cashback i tidsbestemt kampanjer, mens andre igjen har kontinuerlig cashback til spillerne sine. Cashback-bonusen gis på bakgrunn av nettotapet ditt, og et nettotap er det du har spilt for minus det du har vunnet. Har du spilt odds for 5000 kroner og har vunnet 4000 kroner, er nettotapet ditt på 1000 kroner. 

cashback

Hvilke oddsspillere kan få cashback?

Hos bettingselskapene kan du få denne bonusen både som nyregistrert spiller og som en etablert oddsspiller. Det siste er mest vanlig, og skyldes at det er enklere å hente en kampanjebasert cashback hos de bookmakerne hvor du allerede er kunde.

Samtidig er det også de bookmakerne som tilbyr kundene sine cashback fra første krone, og da kan du glede deg over denne bonustypen fra du begynner å spille hos et bettingselskap. Det samme gjelder selvsagt hos de bookmakerne som har kontinuerlig cashback for nettotap du pådrar deg.

Cashback i praksis

Du kan ikke få cashback uten at du har spilt med egne penger og fått et nettotap, men samtidig er dette en bonus som er innskuddsfri siden du kan hente den uten å sette inn ytterligere penger. Det mest vanlige er at bookmakerne gir cashback opptil et visst bonusbeløp. Typisk 1000 til 4000 kroner. Imidlertid finnes det også bettingselskaper som gir deg cashback for hele nettotapet ditt uansett hvor stort det er.

Skal man snakke om en bransjenorm er cashback gjerne på 10% av nettotapet ditt, og som oftest opptil et definert bonusbeløp, men det finnes også aktører som opererer med både lavere og høyere prosentsatser.

Har du pådratt deg et nettotap den siste måneden på 10 000 kroner, og bookmakeren tilbyr cashback på 10% opptil 1000 kroner, kan du hente den maksimale cashbackbonusen på 1000 kroner. Med et nettotap på 15 000 kroner hadde du heller ikke kunnet få mer enn tusenlappen i bonus siden dette er maksimalbonusen, mens du kunne fått 1500 kroner i bonus hos en bookmaker som har 10% i cashback for hele nettotapet ditt.  

Cashback-bonusen har som oftest vilkår og betingelser

Enkelte ganger kan du kanskje sikre deg cashback som ikke tildeles med omsetningskrav og minsteodds, men stort sett så følger det med denne bonustypen. Samtidig er vilkårene for cashback ofte meget sympatiske sammenlignet med andre oddsbonuser. Svært ofte med et omsetningskrav på 1x og minsteodds helt nede i 1,30.

Dette gjør at du ikke kan ta ut pengene med en gang, men dersom hensikten er å bruke cashback til oddspilling for å redusere nettotapet ytterligere, spiller slike betingelser ingen rolle uansett. Da blir dette på mange måter en bonus som du får fra bookmakeren som gir deg nye vinnersjanser uten at du må bruke egne penger til oddsspillingen.